FOTOGRAFERING INREDNING TRÄDGÅRD LIVET

söndag 6 mars 2011

Himmel & Pannkaka

 

  Här har vi mumsat efter dagens bravad!!





                    Här gjordes det pannkakor med sylt och grädde till kvällsmat






Nybakade tekakor till kvällsfika till det fantastiska roliga tv-programmet Solsidan.
Vilka klockrena kommentarer dom har!! :))


Ingredienser

0, 5 liter vatten
2, 5 dl havregryn
50 gr margarin
50 gr jäst
2 msk socker
1 tsk salt
0,5 tsk hjortronsalt (kan hoppas över)
10 dl vetemjöl


                                      Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
  2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
  6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.

                    Jag tog ca 7 dl vetemjöl och resten KRAV-märkt grahamsmjöl.


                         Nu är det snart tack o god natt här i lilla stugan. :))
                                                          Kram






1 kommentar:

Heart & Home sa...

De här tekakorna ska jag testa att baka en ledig dag!:)

Skicka en kommentar