Här har vi mumsat efter dagens bravad!!
Här gjordes det pannkakor med sylt och grädde till kvällsmat
Nybakade tekakor till kvällsfika till det fantastiska roliga tv-programmet Solsidan.
Vilka klockrena kommentarer dom har!! :))
Ingredienser
0, 5 liter vatten
2, 5 dl havregryn
50 gr margarin
50 gr jäst
2 msk socker
1 tsk salt
0,5 tsk hjortronsalt (kan hoppas över)
10 dl vetemjöl
Gör så här
- Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
- Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
- Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
- Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.
Jag tog ca 7 dl vetemjöl och resten KRAV-märkt grahamsmjöl.
Nu är det snart tack o god natt här i lilla stugan. :))
Kram
1 kommentar:
De här tekakorna ska jag testa att baka en ledig dag!:)
Skicka en kommentar